Bordstabletter

Skydda ditt matbord från fläckar och annat spill m… (145077)
Julmaten smakar lite extra gott med en riktigt jul… (13756901)
Piffa till dukningen till kräftskivan med de… (13532401)
Du som varit på kräftskiva vet hur… (13532501)
Duka fram till kräftkalas med matchande bords… (58643)
Vankas det pride-fest i hemmet eller har du en rik… (HP140240)
Blåa bordstabletter med festliga kräftm… (10993602)

När man dukar ett bord idag så används normalt dukar och bordstabletter var för sig, men det finns egentligen inga fastställda regler när det gäller hur man ska använda dem och det finns inte heller några etikettregler för att man inte får använda dessa två tillsammans. Ibland så används bordstabletter ensamma vid mycket informella måltider, medan dukar används när festen är mer formell, men en duk kan även användas för roliga informella fester, så som barnkalas eller maskerad. Både duk och bordstablett kan användas för speciella tillfällen eller vid den dagliga middagen. Det beror helt enkelt på vilken atmosfär du vill skapa och vad du tycker är snyggt. Du hittar snygga bordstabletter hos oss på Fest365.se.

Vi måste nog erkänna att det helt enkelt ser trevligare ut och blir mer ombonat om man dukar med bordstabletter och då spelar det ingen roll om man äter frukost eller fin middag. Det finns tabletter i alla möjliga olika material och form, som till exempel i kork, i plast eller i tyg. Det finns runda, ovala eller rektangulära tabletter, det finns hårda och det finns mjuka. Det finns även speciella bordstabletter till barn och dessa är ofta gjorda i plast och med ett gulligt tryck på. Allt som kan få de små att sitta still vid matbordet i mer än fem minuter ska respekteras och älskas. Även om det är en bordstablett. Det är ett bra tips att rusta köket med lite olika tabletter med tryck för barnen, så att man kan överraska dem med en ny när det behövs, eller låta dem välja vilken de vill ha.

Bordstabletter är speciellt bra när man dukar, både till barn och vuxna, eftersom det känns som om tallriken står lite stabilare och besticken behöver inte läggas direkt på bordet. Nackdelen med tabletter kan vara att om man har små barn, så får de något perfekt att dra tag och med en krasch så ligger hela dukningen på golvet. Inte så bra.

Hur dukar man då med bordstablett och finns det egentligen speciella regler? För det första bör du välja bordstabletterna i enlighet med typen av evenemang du firar. Om du firar bröllop så använd ljusa och neutrala färger som champagne eller elfenben. Om det är en sommarfest så använd gärna ljusa sommarfärger. Placera sedan en bordstablett vid varje stol, direkt på bordet. Sedan placerar du dukningen direkt på bordstabletten. Bordstabletter kan så klart användas varje dag om du vill. Kanske vill du variera till helgen eller när ni har gäster.

En bordstablett är absolut inget måste när du dukar till fest, men det kan göra att dukningen ser tjusigare ut och det kan även skydda duken när man använder tabletter, speciellt under barnens tallrik. Det finns många olika typer av tabletter i många olika material så det är väldigt trevligt att byta då och då. Det är många som har speciella bordstabletter innan eller vid jul eller speciella sommartabletter på sommaren. Det ser snyggt och hemtrevligt ut. Du hittar snygga bordstabletter hos oss på Fest365.se.