Dop

Antikljus Vita Pris: 199,00

Räkna ner till doppareda'n och tänd ett ljus i adv…

Chokladfondue Maskin Pris: 199,00

Lyxa till det ordentligt till efterrätten och dopp…

Dildopåse Svart Pris: 49,00

Svart förvaringspåse där du kan förvara din vibrer…

Flaggirlang Stork Rosa Pris: 39,00

Dags för dop eller babyshower? Dekorera tillställn…

Glöggskedar Pris: 49,00

Dopparedagen har kommit, nämligen julafton. Julgra…

Nutella & Go Pris: 19,00

Krispiga, saltade pretzelsticks som man doppar i d…

Pappersassietter Baby Musse Pris: 39,00

Den perfekta papperstallriken till barndopet eller…

När man idag pratar om dop och om att man ska döpa sitt barn så kan det vara lätt att tro att det är synonymt till att namnge något eller en ceremoni för att ge en bebis sitt förnamn. Dopet betyder dock mer än så, men förnamnet spelar faktiskt en stor roll under ceremonins gång och det är säkert därför man har fått denna uppfattningen. Dopet är nämligen i grund och botten en övergångsrit där den som döps upptas i den kristna kyrkans gemenskap. Ordet är besläktat med dopp eftersom dopet ursprungligen utfördes genom att man sänktes ner i vatten.

Dopet är i flera kyrkosamfund ett sakrament och nödvändigt för att en person ska kunna upptas i kristenheten. Många samfund menar att att man med dopet blir född på nytt i Jesu namn, medan andra menar att dopet är en synlig bekräftelse på att en person har valt att vara kristen, efter en pånyttfödelse. För att dopet ska anses giltigt ska det ske med vatten. I den kristna kyrkan krävs även att dopet sker i en särskild trinitarisk form, nämligen i Faderns, Sonens och den Helige Andes namn.

Om man ska döpa sin lilla kille eller tjej så börjar dopet oftast med själva dopceremonin i kyrkan, men sedan är det vanligt att man bjuder sina gäster på något gott efteråt. Det kan vara dopkaffe eller en lättare lunch. När det gäller dukning och dekoration så är det vid dop ett mycket bra tillfälle att damma av finporslinet. En vacker dukning kan lyfta ett helt rum och du vill ju att ditt barn ska ha det allra bästa på sin kanske första fest i livet. En vacker blombukett i mjuka färger passar alldeles utmärkt att sätta på bordet.

Se sedan till att bebisen får hälsa på alla gästerna innan han eller hon somnar och se till att ha trevligt själv. Glöm inte att fotografera. Ett dop ger minnen för livet.