Dopdekoration

Räkna ner till doppareda'n och tänd ett ljus i adv… (17966)
Dags för dop eller babyshower? Dekorera tills… (09257)

Idag används ordet ”döpa” ibland som synonym till att namnge något eller att ge en bebis sitt förnamn. Dopet är dock mer än så, fastän förnamnet spelar en stor roll under ceremonins gång. Dopet är nämligen en övergångsrit där den som döps upptas i den kristna kyrkans gemenskap. Ordet är besläktat med dopp eftersom dopet ursprungligen normalt utfördes genom att man sänktes ner i vatten.

Om man ska döpa sin lilla kille eller tjej så börjar dopet oftast med själva dopceremonin i kyrkan, men sedan är det vanligt att man bjuder sina gäster på något att äta efteråt. Det kan vara dopkaffe eller en lättare lunch, men oberoende på vad man vill bjuda på så behöver man tänka på vilken typ av dopdekoration man vill ha. Som förälder vill man så klart att det första kalaset som man håller för ens barn ska bli lyckat och vackert, men ändå hyfsat billigt eftersom man oftast får väldigt höga utgifter när man har en nyfödd, så det gäller att spara så fort man har tillfälle. Här kommer lite bra tips när det gäller din dekoration.

Det finns en hel del dekoration på nätet som vänder sig antingen till pojke eller flicka och mycket är därför också i blått eller rosa. Om man verkligen vill ha ett rosa eller blått dop, så ska man så klart ha det. Men det kan annars vara bra att inte låsa sig för mycket vid en av dessa färgerna. Pastellfärger är helt rätt i sammanhanget, men det kan vara bra att bryta av med lite andra färger än bara blått och rosa annars kan det lätt bli lite för mycket av det goda. Det finns mycket konfetti att duka bordet med så det är bara att välja vilken utformning på dessa som ni tycker passar. Konfetti gör att bordet genast ser underbart dekorerat ut. Kanske små söta barnfötter är passande i sammanhanget?

När det gäller dukning så är det vid dop bara att sätta fram finporslinet. En vacker dukning lyfter hela tillställningen och det är trevligt att även duka med placeringskort när det är dop. Det är inte så ofta man får tillfälle att göra det annars. Tänk på att fotografera. Detta blir minnen för livet.

Blommor är något som man också med fördel kan dekorera med vid dop. Eftersom man på sätt och vis firar ett nytt liv så är det nästan ett måste. En vacker blombukett i mjuka färger passar alldeles utmärkt, eller varför inte en egenplockad bukett att sätta på ditt bord, om det finns möjlighet. Vackert och också väldigt bra för plånboken.

Sedan behövs det egentligen inte så mycket mer. Se till att bebisen får hälsa på alla gästerna och se till att ha trevligt själv. Det är roligt och vackert med dop och med en härlig dopdekoration så kommer festen att bli underbar på alla sätt och vis. Du hittar precis allt du behöver hos oss på Fest365.se. Vi har allt för din fest!