Grisdräkter

Då vår vanliga grismask blivit mycket… (94851)
Nu kan du äntligen bete dig som ett riktigt svin p… (205696)
Gris Barn Maskeraddräkt inkluderar en fluffig… (30775)
Du kanske tror att grisar är lortiga djur som… (2776)
Nöff! Vem vill inte ha en piñata i for… (PINA075)
Efter tusentals år av kallblodig slakt, tort… (AC718)
Låt oss presentera årets huvudbonad: G… (H20 321)
Manifestera grisars rätt i samhället med denna tal… (94986)
Gummimask med formen av ett grishuvud, komplett me… (BM231)
Prova någon av våra prisvärda och… (MA-8505)
Alla har vi våra favoritdjur som får o… (PIGMUG)
Skrattvarning! Efter egen forskning har det v… (2308M)
Var ett riktigt svin på festen med dess… (2298P)
Doften av en gran på julaftons morgon ä… (JUL847601)
Är man en riktig gottegris är det lika b… (18108-35838)
Originalstången från Gränna som s… (FRA1112)
Juletider är maskeradtider! Se till att inf&:o… (209813)
Grisigt läskig maskeradkostym á la skr… (20494M)
Du går på stan, strosar runt i e… (KON229018)
Han har just slaktat grisen och är nu redo at… (AC809)
Dags för dig att ta hämnd på alla… (70542)
Börjar du också tröttna på B… (AC474)

Det kan faktiskt vara riktigt besvärligt att komma på något bra tillfälle när man måste gå, eller väljer självmant att gå, på maskerad utklädd till gris. Det klart om temat är bondgård, så kanske. Eller ett djur som börjar på ”G” och alla snygga och häftiga djur som Gorilla och Gepard redan är tagna? Kanske ska du klä ut dig till någon ur den nordiska mytologin? En söt liten gris som många barn känner till är Greta Gris och det är många som är riktigt förtjusta i henne. Då är det så klart roligt att klä ut sig till henne när det är dags för maskerad. Om du söker grisdräkter, så hittar du det hos oss på Fest365.se, oavsett vad din anledning är till att du vill klä ut dig just till gris.

Om man tänker efter så kanske det inte är så konstigt i alla fall. Vi tycker faktiskt mycket om grisar. Grisen är ett av de äldsta husdjuren som människan haft och man vet att grisar fanns redan omkring 9 000 år före Kristi födelse. Grisens historia är ganska intressant om man ser hur grisen tolkas inom de olika religionerna. Judendomen och islam betraktar grisen som ett orent djur, medan den snarare har motsatt status inom den germanska kulturkretsen. Trots detta är dock orden gris eller svin en vanligt förolämpning på de germanska språken, men även positiva omdömen kan ges, så som gullegris.

Inom asatron hittar vi så klart grisen Särimner som slaktas varje natt och återuppstår. Även Kelterna hade en svingudinna och på Kanarieöarna var grisen en regngud. Inom kinesisk astrologi är grisen det tolfte och sista djuret av zodiakdjuren. I det gamla Egypten var en sugga som åt sina kultingar en symbol för stjärnornas dagliga återfödelse. Listan är lång, inte undra på att vi trots allt tycker om det grymtande djuret.

Det kanske finns fler tillfällen än vi tror att klä ut sig i grisdräkter. Du hittar billiga dräkter hos oss online på Fest365.se. Se nu bara till att ha grymt svinroligt på festen!