Jokerkostymer

Batman Jokern Maskeraddräkt Pris: 499,00

Batman får se upp när du kommer till maskeradparty…

Gycklare Budget Maskeraddräkt Pris: 299,00

Bli jokern i leken med denna roliga maskeraddräkt…

Jokern Barn Maskeraddräkt Pris: 299,00

Med den här färgstarka och roliga kostymen förvand…

Jokern Budget Maskeraddräkt Pris: 399,00

Kom till maskeraden som Batmans ärkefiende - den g…

Jokern Deluxe Barn Maskeraddräkt Pris: 499,00

Jokern Barn Maskeraddräkt inkluderar en extra lång…

Jokern Deluxe Maskeraddräkt Pris: 1.995,00

Återskapa Heath Ledgers maniskt karaktär med vår J…

Jokern Godisskål Pris: 399,00

Egentligen ska man inte äta godis som fula gubbar…

Jokern Handskar Pris: 199,00

Handskar i lila läderimitation som komplement till…

Jokern Käpp Pris: 149,00

Det kan vara svårt att få respekt utklädd till en…

Jokern Mask Pris: 399,00

Officiellt licensierad Batman Jokern vinylmask med…

Jokern med Hår Mask Pris: 149,00

Att en sminkad herre kan vara så skräckinjagande t…

Jokern Peruk Pris: 249,00

Officiellt licensierad Batman Jokern Peruk. Observ…

Jokern Peruk Knallgrön Pris: 199,00

Gå till halloweenfesten som Batmans ärkefiende - d…

Suicide Squad Joker Kartongvägg Pris: 399,00

Hej. Det är Jokern här. Om du trodde att du skulle…

Suicide Squad Jokern Budget Maskeraddräkt Pris: 399,00

Oh, I'm not gonna kill you... I'm just gonna hurt…

Suicide Squad Jokern Maskeraddräkt Pris: 399,00

Det var en gång en snubbe som ledsnade på att vara…

Suicide Squad Jokern Peruk Pris: 149,00

Du kan inte klä ut dig till en superskurk utan att…

Känner du att du behöver leka av dig lite och du kanske precis har blivit bjuden på maskerad? Kanske har maskeraden Batman-tema och du känner inte riktigt för att klä ut dig till fladdermus denna gången. Då finns det en mängd Jokerkostymer som man kan köpa billigt hos oss online. De finns i många storlekar, även för barn.

Trots sitt namn, vilket antyder att Jokern skulle vara rolig, så är han egentligen en riktig fuling. Nu talar vi alltså om jokern som är en mer eller mindre galen superskurk från DC Comics och främst känd som Batmans ärkefiende. Figuren hade sitt första framträdande i Batman #1 år 1940 och Jokern är faktiskt en av de få skurkarna i Batman som har samma namn på svenska som på engelska. Jokern har inga övermänskliga krafter, men hans mentala tillstånd gör att han helt saknar fruktan. En riktigt lurig kille alltså.

Jokern fick sitt otäcka utseende när han försökte kasta en behållare med giftigt avfall mot Batman, men sedan själv föll offer för kemikalierna när han fick dem i ansiktet. Hans hud blektes vit, hans hår blev grönt och hans läppar röda som blod. Han har ärr i ansiktet som han tragiskt fått av sin far, hans hår är slarvigt färgat grönt, han har mycket dåligt matchande kläder med en mörklila kostym, grön väst, ljuslila skjorta och en grön slips. Så är han även mycket slarvigt sminkad. Man kan inte låta bli att tycka synd om Jokern eftersom det känns som om han har fallit offer för samhället. Han har haft otur i livet helt enkelt.

Vi får dock inte glömma bort att det finns en annan typ av joker än den i Batman. Vi har ju den joker som vi ser i kortleken och som vi oftast plockar bort innan vi spelar. Denna typen av joker är likt en narr som förr var anställda vid hovet och som var den ende som fick säga sanningen. Ofta gjorde narren detta genom att imitera kungen eller drottningen eller någon annan vid hovet. Narren kunde aldrig straffas för sin kritik, vilket han var väldigt ensam om. Det var runt 1860 som denna typen av joker dök upp i en del tyska kortlekar, som det allra högsta kortet.

Så om du vill klä ut dig till en joker så finns det många olika typer av jokerkostymer att välja på. För gammal och ung. Vi har alla typer av kostymer hos oss på Fest365.se och vi har även smink och spray i olika färger för håret. Det kan ju passa bra vid tillfällen som detta. Vidare kan man ju även klä ut sig till Johannes Brost eftersom han spelade jokern i TV-serien Rederiet. Möjligheterna är oändliga.