Pocahontas maskerad

Här i Sverige är indiankvinnan Pocahonta… (15249)
Pocahontas Deluxe Maskeraddräkt inkluderar en… (32042S)
Kaptenen har precis lagt an vid en naturhamn nära… (86394)

Är du kvinna eller tjej och ska gå på maskerad med Disney-tema? Det finns så klart en mängd underbara kvinnor och prinsessor att klä ut sig till. Vi har så klart först och främst alla prinsessorna som har blivit kända via Disney, men så finns det även andra karaktärer som har ett mer annorlunda budskap. Som Pocahontas till exempel. Om du ska på Pocahontas maskerad så har vi kläderna för dig. Gå in på Fest365.se så förstår du vad vi menar.

Filmen Pocahontas baseras mer eller mindre på en verklig person och verkliga händelser, vilket är väldigt ovanligt för att vara Disney. Men vem var då den mystiska kvinnan Pocahontas? Jo, hon föddes runt år 1595 i det vi nu kallar Virginia i USA. Hon kom från Werowocomoco där hennes far residerade. Hennes riktiga namn var Matoaka och Pocahontas var bara ett smeknamn som betyder hon som är lekfull. Pocahontas var en väldigt betydande person under den här tiden som förde samman indianerna och den vita befolkningen något, bland annat genom att rädda livet på Kapten John Smith. Hon var en helt fantastisk kvinna som i slutändan gifte sig med en engelsman som heter John Rolfe. Inte John Smith alltså, som man lätt kan tro när man ser filmen.

Så om du eller din dotter ska på Disneymaskerad, eller till och med Pocahontas maskerad, så finns det många olika kostymer att välja mellan. Om du söker en något annorlunda maskeradkostym och kanske vill ta dig ifrån alla gulliga prinsessklänningar som finns, så är det helt perfekt att välja att klä ut sig till Pocahontas. Som liten är det roligt att klä ut sig till en indianflicka och som vuxen kanske du vill hitta en lite sexigare variant på din indianklänning. Inga problem, det fixar vi. Det finns även peruker att inhandla om man vill få till ett riktigt autentiskt utseende. Du hittar detta hos oss på Fest365.se. Vi har både Pocahontas kostymer och peruk om du söker detta. Vi har helt enkelt allt för din fest.