Unicorn dräkter

Der blev ikke fundet varer for det valgte sgeord.

Om din dotter ska på maskerad och klä ut sig till ett mytologiskt väsen eller ett påhittat djur så kan hända att man väljer att titta på unicorn dräkter. Unicorn är det engelska ordet för enhörning. En del unga flickor tenderar att tycka om hästar så en vit häst med ett horn i pannan måste ju helt enkelt vara något alldeles underbart. Online kan man hitta kostymer för alla smaker och i alla storlekar. Det är bara att gå in på Fest365.se.

En enhörning är ett mytologiskt väsen, oftast avbildat som en vacker vit häst med ett spiralvridet horn i pannan. Enhörningen har vacker man, svans och hovskägg. Enhörningens horn, hår och hovar är ofta avbildade som gyllene. De är kända för att vara stolta djur, men även mycket skygga och de var historiskt sett fruktade för sin förmåga att slåss mot sina fiender. De kunde även telepatiskt avgöra om någon var ett hot. I Asien avbildades enhörningen ofta med getskädd, klövar och som ett slags mellanting mellan häst och get. Det låter kanske inte så vackert precis.

Enligt myterna hade enhörningens horn ofta magiska krafter, som kunde hela, rena och väcka liv i de döda. Enhörningen har kommit att symbolisera sagornas värld, men även skönhet och oskuldsfullhet. I kristen symbolik har enhörningen blivit en symbol för Kristus och man kan idag även se enhörningen på Storbritanniens stadsvapen.

Det finns unicorn dräkter i olika färger och alla storlekar, så det är bara att välja det som passar dig allra bäst. Gå in på Fest365.se för att se hela vårt utbud. Vi har allt för din fest och lite till!